CK magazine

Iedere maand posten wij korte films, infoclips & animaties op onze Club Kakatua kanalen. Hieronder zie je de laatste film. Meer zien? Voor alle video's ga je naar clubflix!

Artikelen

We wíllen het niet weten

We weten wat we moeten doen: een betere, gezondere toekomst ís haalbaar! Maar we doen het niet... Waarom niet?

Lees verder

De Fabel Van Ooit

We roepen wel van alles, maar onze acties vertellen een totaal tegenovergesteld verhaal. Een verhaal waarin niet wetenschappers, maar industrieën de regels bepalen.

Lees verder

Boeven horen voor de rechter

Natuurlijk zijn wij blij met deze donaties, daar gaat het niet om, en ook wij van Team Club Kakatua zijn heus niet heiliger dan Greta en geboren met een ASN bankpas in de zak en zonnepanelen op het dak, maar...

Lees verder

Welcome to the club

Onze droom is om als filmmakers een kleine bijdrage te kunnen leveren aan alle mooie projecten om ons heen. Het doel is om onze kennis en vaardigheden in te zetten om de mensen die onze films kijken te kunnen inspireren en aan te sporen om op hun eigen manier ook hun steentje bij te dragen voor een betere, groenere wereld.

Lees verder

Een groeiend kankergezwel dat single-use plastic heet.

We hebben onder het valse geloof van ‘gemak’ een probleem gecreëerd dat onze ondergang kan veroorzaken. Vervuilende industrieën produceren dagelijks miljarden verpakkingen voor producten waarvan we de meesten niet eens nodig hebben. En al die verpakkingen gebruiken we één keer. Meer niet. We rukken de hele dag door plastic open, waarna we het weggooien. Maar verdwijnen doet het niet.

Lees verder

De verkiezingen komen er weer aan. Zou het dan eindelijk...?!

Het zijn teksten die de groene burger moed geven, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Woensdag 22 november gaan we er weer voor. Zet 'm in je agenda en vergeet die dag niet naar de stembus te gaan. Want het is uiteindelijk aan ons om de partijen die onze toekomst serieus nemen de kans te geven om hun beloftes waar te maken.

Lees verder

Plastic of katoenen tas?

Een goed voorbeeld van een product dat in de markt wordt gezet als ‘groen’ is de katoenen tas, steeds vaker te zien als alternatief voor plastic tassen. Hartstikke milieuvriendelijk. Of toch niet? Er is wereldwijd veel onderzoek naar gedaan.

Lees verder

5 redenen waarom we bomen moeten planten. (In Jip & Janneke taal).

En zo zijn er nog honderden redenen te verzinnen! Waar we zijn dus in godsnaam mee bezig, zou je denken. En dat is misschien geen leuke, maar wel de juiste gedachte! Dus... Pluk de dag, en plant een boom!

Lees verder

Keep it in the ground!

Werk aan de winkel dus! Stem, voer actie, plant bomen, laat je horen! Want het blijkt maar weer: als we op de industrie zelf moeten wachten, dan gaat het nooit gebeuren.

Lees verder

With love from Kenya

Er was vertraging. Oorlog in Myanmar, een pandemie, problemen in Afrika. Maar team Hack the Poacher is aan de slag gegaan! Hieronder een update van het project en nogmaals een dikke knuffel voor iedereen die hier aan bij heeft gedragen.

Lees verder

Maar gelukkig is Nederland schoon!

Natuurlijk is een schoon Nederland ontzettend belangrijk en moeten we daar allemaal voor strijden. Maar is het niet wat opmerkelijk om hier trots te roepen hoe schoon ons straatje wel niet is, terwijl we aan de andere kant van de wereld miljoenen mensen met onze schadelijke rotzooi opzadelen?

Lees verder

Wat wij met 12,968181882 euro doen.

Een kleine stichting als Club Kakatua, nog geen drie jaar oud, gerund door een klein team met hart voor de zaak en de absolute focus op tastbare projecten. Wat zouden wij met 1000 donateurs voor elkaar kunnen krijgen?

Lees verder