CK magazine

Iedere maand posten wij korte films, infoclips & animaties op onze Club Kakatua kanalen. Hieronder zie je de laatste film. Meer zien? Voor alle video's ga je naar clubflix!

Artikelen

De verkiezingen komen er weer aan. Zou het dan eindelijk...?!

Het zijn teksten die de groene burger moed geven, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Woensdag 22 november gaan we er weer voor. Zet 'm in je agenda en vergeet die dag niet naar de stembus te gaan. Want het is uiteindelijk aan ons om de partijen die onze toekomst serieus nemen de kans te geven om hun beloftes waar te maken.

Lees verder

Plastic of katoenen tas?

Een goed voorbeeld van een product dat in de markt wordt gezet als ‘groen’ is de katoenen tas, steeds vaker te zien als alternatief voor plastic tassen. Hartstikke milieuvriendelijk. Of toch niet? Er is wereldwijd veel onderzoek naar gedaan.

Lees verder

5 redenen waarom we bomen moeten planten. (In Jip & Janneke taal).

En zo zijn er nog honderden redenen te verzinnen! Waar we zijn dus in godsnaam mee bezig, zou je denken. En dat is misschien geen leuke, maar wel de juiste gedachte! Dus... Pluk de dag, en plant een boom!

Lees verder

Keep it in the ground!

Werk aan de winkel dus! Stem, voer actie, plant bomen, laat je horen! Want het blijkt maar weer: als we op de industrie zelf moeten wachten, dan gaat het nooit gebeuren.

Lees verder

With love from Kenya

Er was vertraging. Oorlog in Myanmar, een pandemie, problemen in Afrika. Maar team Hack the Poacher is aan de slag gegaan! Hieronder een update van het project en nogmaals een dikke knuffel voor iedereen die hier aan bij heeft gedragen.

Lees verder

Maar gelukkig is Nederland schoon!

Natuurlijk is een schoon Nederland ontzettend belangrijk en moeten we daar allemaal voor strijden. Maar is het niet wat opmerkelijk om hier trots te roepen hoe schoon ons straatje wel niet is, terwijl we aan de andere kant van de wereld miljoenen mensen met onze schadelijke rotzooi opzadelen?

Lees verder

Wat wij met 12,968181882 euro doen.

Een kleine stichting als Club Kakatua, nog geen drie jaar oud, gerund door een klein team met hart voor de zaak en de absolute focus op tastbare projecten. Wat zouden wij met 1000 donateurs voor elkaar kunnen krijgen?

Lees verder

5 redenen waarom plastic zo lastig te recyclen is.

Het wordt tijd dat er een keuze wordt gemaakt over plastic afval en vervuiling. Moeten we bedrijven hun gang laten gaan en ze met hun plastic recycling mythe mooi weer laten spelen? Of wordt het tijd dat er drastische veranderingen komen zodat de productie van single-use plastic eindelijk wordt aangepakt?

Lees verder

2023! Dit jaar ga ik íedere dag...

En voor die ene euro per dag heb je aan het einde van het jaar dus mooi even 365 bomen geplant!

Lees verder

Dit kerstdiner ben JIJ de held op sokken

Investeer je energietegemoetkoming in een groenere planeet, anders zitten we er straks allemaal warmpjes bij…

Lees verder

200 miljoen kilo... PER JAAR!

Nederland zou hier zelf zijn verantwoordelijkheid in moeten nemen en moet stoppen met de export van plasticafval. Voormalig staatssecretaris Van Veldhoven (D66) pleitte in 2019 om ervoor te zorgen dat Nederland zelf afval kan verwerken. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is het de hoogste tijd dat Nederland zich er hard voor maakt. Het wordt tijd dat de export van plasticafval naar landen buiten de EU stopt!

Lees verder

Show your swag

Het uitdelen van swag producten lijkt goedkoop maar het vraagt behoorlijk wat van onze planeet. Productie van deze producten vereist het extraheren van grondstoffen en het uitspuwen van opwarmende broeikasgassen in de atmosfeer. En dat allemaal om een bedrijfslogo in je gezicht te drukken.

Lees verder