We wíllen het niet weten

We weten wat we moeten doen: een betere, gezondere toekomst ís haalbaar! Maar we doen het niet... Waarom niet?

Misschien heb je onze clubflix gezien, waarin Greenpeace lobbyisten zover krijgt de pijnlijke realiteit op te biechten: dat de fossiele industrie moedwillig wetten en regelgeving tegen probeert te houden die onze gezondheid ten goede komt. Of wellicht ben je bekend met het wetenschappelijke onderzoek van ExxonMobil, die in 1982 precies wisten te voorspellen hoe schadelijk de olie industrie wel niet was, maar besloten deze informatie geheim te houden (en er in de decennia erna álles aan hebben gedaan zo veel mogelijk olie op te pompen en te verkopen). Zelfs vijftig jaar geleden wisten bedrijven zoals Shell al dondersgoed dat ze het klimaat van onze aarde kapot aan het maken waren.

Waarom pakken we ze niet aan? Waarom gebruiken we al die triljoenen aan winst die is gemaakt in de olie industrie niet om de aarde vergroenen en onze maatschappij gezond te maken?

Het gaat aan de talkshowtafels over het songfestival en voetbalmiljonairs. Het klimaat "verkoopt" nu eenmaal niet. Maar hoe komt dat?

We weten wat we moeten doen: een betere, gezondere toekomst ís haalbaar! Maar we doen het niet... Waarom niet?

In Schitterend Doemscenario een driedelig gesprek met professor Jan Willem Bolderdijk, precies over dit onderwerp! Maar ook over het feit dat we stiekem wel heel graag nieuwe regels willen die dwingen minder te vliegen en minder vlees te eten. We hebben het ook over reclame in de ruimte en geven tot slot een antwoord op de vraag: waarom is er lef nodig om het juiste te doen?

Enjoy!