De Fabel Van Ooit

We roepen wel van alles, maar onze acties vertellen een totaal tegenovergesteld verhaal. Een verhaal waarin niet wetenschappers, maar industrieën de regels bepalen.

Vorige maand lanceerden wij onze Dood of de Gladiolen campagne. De Fabel van Ooit volgt deze video’s op en gaat wat dieper in op wat er momenteel aan de hand is in onze samenleving.

Wat zijn beloftes nog waard?

Politici en bedrijven maken allerlei beloftes, maar komen ze niet na. Milieudefensie wint de rechtszaak tegen Shell, maar Shell gaat in hoger beroep. Urgenda wint de klimaatzaak tegen de Staat, maar Nederland komt de uitspraak niet na. De wereld zet een handtekening onder het Parijsakkoord, maar voegt de daad vervolgens niet bij het beloofde woord.

Het is het decennium van de waarheid, maar wanneer beloftes niet nagekomen worden, maakt het van de waarheid een leugen.

Alleen al de laatste maanden heeft de Europese Unie het plan om het pesticiden en chemicaliën gebruik flink terug te brengen, resoluut van tafel geveegd. De vergunning voor Glysofaat is tegen het advies van tal van wetenschappers en organisaties met tien jaar verlengd, en de plannen om de natuur in Europa te herstellen is vooralsnog de prullenbak in verwezen. Blijkbaar willen we geen schone grond. Willen we geen gezond voedsel. Willen we geen frisse lucht en helder water, en willen we de natuur niet herstellen.

Rijmen deze besluiten ook met jouw wensen? Denk jij er oprecht ook zo over? Of ben jij wel een voorstander van schone grond, gezond eten, een florerende natuur en een tevreden maatschappij?

We roepen wel van alles, maar onze acties vertellen een totaal tegenovergesteld verhaal. Een verhaal waarin niet wetenschappers, maar industrieën de regels bepalen. Waarin een boze boer gesteund door lobbyisten van de industrie zwaarder weegt dan een waarschuwende professor, en waar winst maken ten koste van de natuur nog steeds belangrijker is dan ervoor zorgen dat een maatschappij gelukkig en gezond is.

Herstel, vooruitgang, verandering? De Fabel Van Ooit.

Het is de hoogste tijd dat de stille meerderheid stopt met zwijgen. Voeg de daad bij het groene woord. Kies. Spreek je uit. Stem. En join the club.Want als we het nu niet doen, wanneer dan wel?