Dood of de Gladiolen

Dit project is geslaagd!

De meest serieuze campagne tot nu toe - en misschien wel onze laatste...

Dood of de gladiolen, de meest serieuze campagne tot nu toe - en misschien wel onze laatste...

“Een gladiator werd ófwel gedood (bij verlies) ofwel bedolven onder de gladiolen (bij winst). Het Latijnse gladio betekent 'zwaard', een woord dat zowel in gladiator als in gladiool zit. De plant waar de bloemen vanaf worden gesneden, heeft namelijk zwaardvormige bladeren.”

En daar komt dus het spreekwoord Dood of de Gladiolen vandaan. Actueler dan ooit, want vandaag de dag is het óók erop, of eronder. En niet alleen voor een enkele gladiator, maar voor íedereen die op deze aardbol rondwandelt: een arena gevuld met polariserende politici, vertragende lobbyisten, egoïstische industrieën en een groot gedeelte van het volk dat niet wil weten wat er nu echt aan de hand is, en vooral probeert te negeren -of bagatelliseren- hoe ernstig de crisis in realiteit wel niet is.

Waar het in de basis op neerkomt, is dit: Het is kiezen tussen doorgaan met business as usual (met desastreuze gevolgen) of gezamenlijk de groene transitie aanjagen met een gezondere, eerlijkere en vooral mooiere maatschappij als resultaat - waarbij de gladiolen logischerwijs symbool staan voor een florerende planeet.

En ook voor Club Kakatua is het Dood of de Gladiolen, oftewel erop of eronder. We hebben vanaf dag één de ambitie uitgesproken ooit zelfvoorzienend te kunnen zijn. Wij kunnen -en willen- blijven bestaan bij de gratie dat jullie ons steunen. En hoe steun je ons? Door bijvoorbeeld bomen te planten, koraalriffen te herstellen en de regenwouden van Zuid Amerika weer in ere te herstellen.

Nog steeds kun je dit per project doen, op ieder moment dat het jou uitkomt. Iedere donatie is welkom, maar vaste donaties zijn voor ons natuurlijk de heilige graal! Je maakt zelf een automatische overboeking aan voor Club Kakatua, zodat je zelf ook 100% de controle hebt over het bedrag, de tijdsduur en de frequentie van de automatische overboeking. Vervolgens verdelen wij jouw maandelijkse donatie eerlijk over de projecten die op dat moment actief zijn.

Dood of de gladiolen. Het is nu, of nooit. Voor ons. Voor jou. Voor de maatschappij. Voor de natuur...  

Doe jij mee?

Project Details

Nodig:
Vaste donateurs
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website