Welcome to the club

Onze droom is om als filmmakers een kleine bijdrage te kunnen leveren aan alle mooie projecten om ons heen. Het doel is om onze kennis en vaardigheden in te zetten om de mensen die onze films kijken te kunnen inspireren en aan te sporen om op hun eigen manier ook hun steentje bij te dragen voor een betere, groenere wereld.

Niet alleen kun je je als individu aansluiten bij Club Kakatua, dat kan ook als organisatie. We werken natuurlijk niet met iedereen, want van Greenwashing krijgen we kots in de mond (zoals van de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Shell).

Maar zouden jullie die miljoenen van Shell dan weigeren? Nou, niet als ze ook zouden beloven (en bewijzen) écht over te stappen op groene energiewinning. Maar dat doen ze niet. Dus ja, dan zouden we die miljoenen weigeren. Want wat heeft het voor zin om aan de ene kant wat bomen te planten op kale plekken in Nederland en aan de andere kant vrolijk door te gaan met het verwoesten van de planeet?

Wij streven naar samenwerkingen met bedrijven en organisaties die het groene hart op de juiste plek hebben! En met dat in het achterhoofd, stellen we graag aan jullie voor: de mannen van Undoq.

Undoq bestaat uit twee fanatieke filmmakers en vrienden, Semme de Loor en Ruben de Kemp. Na een aantal jaar als freelancers samengewerkt te hebben besloten ze in 2021 hun krachten te bundelen binnen het media productiebedrijf Undoq. Semme focust zich op creative concepting en regie. Ruben zijn kracht is het camera werk als DoP.

Welkom bij de club heren. En vertel, vanwaar een partnerschap met Club Kakatua?

Vanaf het moment dat wij Undoq begonnen was het duidelijk dat wij beide de ambitie hadden om naast onze commerciële opdrachten ook meer te gaan focussen op projecten en organisaties die dichter bij onze passie ligt, duurzaamheid. De afgelopen jaren zijn we bezig geweest om onze focus meer en meer te verleggen naar onze duurzame visie. Daarnaast zijn we momenteel druk bezig met ons eerste eigen documentaire project met een maatschappelijk verantwoord thema. Een partnerschap met Club Kakatua past daar gewoon goed bij.

En hoe zien jullie Undoq over 10 jaar voor je? Beter gezegd, wat zijn de dromen?

Onze droom is om als filmmakers een kleine bijdrage te kunnen leveren aan alle mooie projecten om ons heen. Het doel is om onze kennis en vaardigheden in te zetten om de mensen die onze films kijken te kunnen inspireren en aan te sporen om op hun eigen manier ook hun steentje bij te dragen voor een betere, groenere wereld.

Is er een project van jullie momenteel waar jullie die ambities al in kwijt kunnen?

We zijn enthousiast over A Starfish Story, een documentaire project in Namibië waar we al een tijdje mee bezig zijn. Het groeiende aantal straathonden is daar een gevaar voor zowel de honden zelf als de mensen die er wonen. We vertellen het verhaal over een lokale dierenarts en zijn team die dit enorme probleem op unieke wijze proberen op te lossen. Het resultaat is een reis door dit prachtige land en een portret van mensen die van geen opgeven weten.

Ook partner worden? Stuur een mailtje naar hq@clubkakatua.nl voor meer informatie.

Psst, geen zin om constant online te zijn maar wil je wel één keer per maand een vrijblijvende Club Kakatua update? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.