Proost op de Kaketoekomst!

Dit project is geslaagd!

Bird Brewery en Club Kakatua slaan de vleugels ineen en proosten op een schonere toekomst!

Club Kakatua & Bird Brewery present: Kaketoekomst

Ik weet genoeg, stuur mij maar meteen door naar de webshop!

Bird Brewery en Club Kakatua slaan de vleugels ineen en proosten op een schonere toekomst! Met onze ‘KAKETOEKOMST’ brengen we op een unieke manier gelijkgestemden samen, want middels het drinken van ons biertje help je ook nog eens mee afval te weren uit Indonesische wateren. Met de winst van dit biertje schaffen we namelijk een nieuwe Trash Barrier aan, waarmee we in totaal tot wel 20.000 kilo aan afval tegenhouden per barrier.

Het speciaal voor dit project gebrouwen en dus limited edition biertje, de KAKETOEKOMST, is een volle Dubbel Weizen (7.4%) met een lekkere dosis hop. Het troebele, volle bier is heerlijk doordrinkbaar en dankzij het herfstig karakter én het zomerse tintje, is deze bestand tegen zowel hittegolven als aanstaande stormen!

Bird Brewery hoopt met hun bieren impact te maken, maar ook in hun omgang met de natuur. Lees hier meer over de aanpak van Bird Brewery.

Allright, details please!

Bird Brewery brouwt in totaal 5.000 liter, goed voor 15.000 blikjes.

Deze verkopen we samen, via Bird’s webshop, in 12-packs.

30 cent per blikje gaat naar onze Trash Barrier, €3,60 per 12-pack dus.

Onze barrier houdt in een jaar tijd tot wel 20.000 kilo afval tegen, wat dus neerkomt op 16 kilo troep per 12-pack per jaar.

Uiteraard willen we niet nog meer afval de wereld in helpen, maar het biertje moet toch ergens in verpakt en vervoerd worden. En aangezien blik voor de beste kwaliteit zorgt bij bier, hebben we de Kaketoekomst daarin gevangen. Reïncarneer deze door ze netjes in te leveren bij de dichtstbijzijnde statiegeldautomaat!

Je bestelt de Kaketoekomst in de webshop van Bird Brewery, voor €36,80 inclusief 15 cent statiegeld per blikje, maar exclusief €4,95 verzendkosten.

FAQ

Waarom een trash barrier?

Omdat we dolgraag willen voorkomen dat afval in de oceaan terecht komt. En als we op deze manier daaraan bij kunnen dragen, dan doen we dat graag!

Waarom bier?

Club Kakatua is een goed doel, ontstaan uit de noodzaak voor tastbare projecten waarmee we onze planeet groener en gezonder maken. Door met unieke projecten te blijven komen, zoals eerder onder andere al het meest duurzame T-shirt ooit en onze Club Run, blijven we onszelf vernieuwen en hopelijk ook onze achterban uit te breiden. En om heel eerlijk te zijn, houden we zelf ook gewoon van bier en hopen we zo met zoveel mogelijk mensen op een meer duurzame toekomst te proosten!

Waarom een 12-pack?

Een 12-pack is de meest duurzame manier van verzenden, omdat we op die manier het verzendpakket klein houden en geen onnodige lucht verzenden. Bovendien zou het zonde zijn als je er minder dan 12 hebt van deze limited special...

Kan ik het bier ook ergens ophalen in plaats van laten verzenden?

Jazeker! In de webshop kun je ook aangeven dat je het wilt ophalen bij ons proeflokaal in het Diemerbos. Daarnaast zal het bier verkrijgbaar zijn bij verschillende slijterijen en speciaalzaken in Nederland.

Kan ik de Kaketoekomst ook ergens proeven?

Natuurlijk! Het bier staat uiteraard op tap bij ons eigen proeflokaal House of Bird, maar zal ook in verschillende andere horecazaken uit de tap stromen. Houd Bird's socials in de gaten om meer te weten te komen.

Project Details

Nodig:
We zoeken liefhebbers van bier en een schone planeet.
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website