Moyu


Mensen schrikken vaak als ze voor het eerst horen over de schadelijke effecten van de papierindustrie. Want wist je dat deze industrie maar liefst drie keer zo vervuilend is als de complete luchtvaartindustrie? Roel van Moyu schreef er voor ons een artikel over. Het zijn dezelfde schokkende feiten die hem deden realiseren dat er iets moet veranderen. Hij ging op zoek naar alternatieven en kwam thuis met steenpapier. Et voila, Moyu was geboren.

Om het heel simpel samen te vatten. Het productieproces van steenpapier is al vele malen minder schadelijk dan dat van papier gemaakt van hout maar daarnaast gaat het ook nog eens jaren mee! Wees zuinig met je spullen, en een notitieboekje van Moyu kan een leven lang mee. Je kunt de inkt op het papier namelijk simpelweg uitwissen waarna je boekje weer als nieuw is.

Trouwens, Moyu heeft inmiddels meer dan enkel notitieboekjes. Van post-its tot flipovers en van weekplanners tot boodschappelijstjes. Alles wat we nu met papier doen, probeert Moyu te vervangen door duurzame alternatieven van steenpapier.

En dan is een boekje bestellen middels onderstaande link helemaal een feest, want mocht je iets bestellen, dan wordt 25% van het bedrag dat je uitgeeft ook nog eens aan de mooie projecten van Club Kakatua gedoneerd!

Ga naar de MOYU shop!