MOYU X CLUB KAKATUA CLUBRUN

Dit project is geslaagd!

Een uurtje de longen uit het lijf rennen om zo ruim 2500 bomen te kunnen planten!

Wat gaan we doen?
Binnen één uur genoeg geld ophalen om ruim 2850 bomen te planten!

Hoe dan?
Het team van onze partner MOYU heeft de afgelopen tijd met bloed, zweet en tranen getraind om de conditie te verbeteren. Uiteraard niet zonder reden, want op 21 april vindt de MOYU x Club Kakatua clubrun plaats! Voorafgaand aan deze sponsorloop is het MOYU-team met de pet rondgegaan bij vrienden, familie én fans om zoveel mogelijk sponsoren te verzamelen. Lang verhaal kort: des te meer kilometers ze in één uur af leggen, des te meer bomen we kunnen planten!

Tell me more!

Het doel is om €2000 euro op te halen. Met dit bedrag kunnen we ruim 2850 bomen planten á €0,70 per stekje. Dit doen we in samenwerking met onze gezamenlijke partnerorganisatie: Trees for Kenya. MOYU steunt deze partner al sinds de start van het bedrijf, door voor elk verkocht notitieboekje één boom te planten. Trees For Kenya zet zich in om de natuur en biodiversiteit in Kenia te herstellen. Dit doen ze door native trees te planten. Dit zijn bomen die van nature al voorkomen in het gebied en daardoor een positief effect hebben op de dieren, planten, bodem en algehele biodiversiteit in het gebied.

Terug naar de Clubrun... Waar?!

De sponsorloop vindt plaats in de duinen van Den Haag. Zet maar vast een reminder in je agenda voor 21 april om 4 uur, want tijdens de clubrun houden we alle sponsoren en geïnteresseerden op de hoogte van onze voortgang op de MOYU Instagram en Facebook. Lijkt het jou leuk om mee te doen, zonder van je luie kont af te komen? Cool! Dan kan gewoon door direct aan het project te doneren. Thanks!

trouwens, het planten van die bomen is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de lokale bevolking in Kenia.

Want de €0,70 die per stekje wordt betaald gaat namelijk niet alleen naar de kostprijs van het stekje, een groot deel van dit bedrag gaat naar het loon van de werknemers en educatie. Deze werknemers zorgen er niet alleen voor dat de stekjes geplant worden, maar ook dat de eenmaal geplante bossen worden beschermd voor de toekomst.

Dus, let's go!

Psst, meer weten over onze partner MOYU? En de reden waarom ze vol op steenpapier inzetten?
MOYU ontwikkelt uitwisbare notitieboeken gemaakt van duurzaam, boomvrij en waterafstotend steenpapier. In combinatie met de meegeleverde MOYU pen kun je ruim 500 keer schrijven en wissen op steenpapier. De inkt van de bijgeleverde MOYU pen droogt volledig op het papier, zodat je jouw belangrijke notities niet per ongeluk uitveegt. Wil je je oude notities uitwissen? Dan kun je dit gemakkelijk doen met een vochtig doekje (dat je uiteraard bij je boekje ontvangt).

Het verminderen van de papierconsumptie is belangrijk, want wist je dat de papierindustrie allesbehalve zuinig is? Elke minuut worden er ruim 30 voetbalvelden aan bos weggekapt, ecosystemen worden vernietigd en de biodiversiteit krimpt met de dag. Om toch te blijven schrijven met de hand, zonder negatieve impact op de natuur te maken, is MOYU opgericht. Met slechts één MOYU notitieboek voorkom je de productie van zeker 4,5 kilo pulp papier. Schrijf je mee?

Project Details

Nodig:
2000
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website