Aanhaken of afhaken

Dit project is geslaagd!

De volgende stap van Club Kakatua

Club Kakatua bestaat inmiddels een jaar. In dat jaar hebben we samen met onze volgers elf projecten succesvol afgerond, de gift shop gelanceerd, Kakatua Kidsclub opgericht, het team opgeschaald en taferelen zoals ons Magazine en Clubflix het levenslicht laten zien.

En nu? Nu is het aanhaken of afhaken. En dat kunnen we niet alleen.

De afgelopen maand hebben we goed gekeken naar de reden achter het ontstaan van Club Kakatua. Waarom zijn we eigenlijk deze Club begonnen? Het antwoord: vanwege het gebrek aan noodzaak en realisme.

De mensheid heeft geen idee wat er daadwerkelijk aan de hand is. Het feit dat 's wereld slimste wetenschappers al jaren waarschuwen dat we onze planeet vernielen gaat volledig aan 90% van het volk voorbij. Hoe dat komt? Omdat in tegenstelling tot de grote multinationals onze planeet geen top notch reclamebureau in dienst heeft. Bovendien vinden veel mensen het wel prima zo, met die plaat voor hun kop.

Natuurlijk bestaan er al tal van goede doelen. Maar waar gaat jouw tientje naartoe als je geld geeft? Naar het loon van de secretaresse? Naar de auto van de voorzitter? Naar wetenschappers die voor de honderdste keer gaan onderzoeken hoe snel het ijs smelt?

Daarom is Club Kakatua opgericht. Om het gapende gat aan tastbare projecten, onafhankelijkheid en een 100% garantie te vullen.

Nee, op dit moment zijn wij nog niet de Club die de gehele crisis wel even op gaat lossen. En eerlijk, de gehele natuur/klimaatcrisis is natuurlijk ook veel te groot om door één club opgelost te kunnen worden.

Maar we moeten het proberen. Niets doen is uitgesloten. En om de volgende stap te kunnen zetten, hebben we jouw hulp nodig.

We vragen je om maandelijkse financiële steun, hoe bescheiden die ook mag zijn. Zonder lidmaatschap, zonder gedoe. Gewoon via een automatische incasso waar je zelf alle controle over hebt.

En het geld dat je overmaakt, gaat dus niet naar de secretaresse (want die hebben we niet), het gaat ook niet naar een dikbetaalde directie (hebben we ook niet) en het gaat ook niet naar de huur van ons kantoor (want ook dat hebben we niet).

Al het geld dat direct op de rekening van Club Kakatua binnenkomt wordt eerlijk verdeeld over de op dat moment lopende projecten. Deze manier van doneren bestaat volledig en zonder probleem naast onze reguliere manier van doneren, waarbij je specifiek één project uit kunt kiezen. De reden dat we nu om vaste donateurs vragen is omdat we willen groeien zonder iedere dag de hand op te moeten houden.

Omdat we hopen dat we het afgelopen jaar bewezen hebben dat we doen wat we beloven, en dat we dat ook blijven doen.

Wanneer je maandelijks geld naar Club Kakatua overmaakt wordt dat geld evenredig verdeeld over de op dat moment actieve projecten. Hiervoor kun je eenvoudig zelf een automatische overschrijving maken naar ons IBAN nummer: NL45 TRIO 0320077306 t.n.v. Stichting Club Kakatua. Voor het bedrag dat jij wilt, of dat nu 1 of 100 euro per maand is.

En als je even een maand niet wilt betalen, zet je ‘m gewoon zelf op pauze. Net zo makkelijk.

Namens het hele team en onze projectpartners: Bedankt voor je bijdrage!

Ps: waarom we niet 'gewoon' met lidmaatschappen werken?

Het idee van een ouderwets lidmaatschap heeft niet onze voorkeur. Los van bezwaren die jij zou kunnen hebben, vinden wij het namelijk ook niet ideaal om een ledenbestand, een ledenadministratie, een klantenservice en alles wat erbij komt kijken op te zetten en te onderhouden. Want eerlijk is eerlijk, dat geld dat daarvoor nodig is, kunnen we veel beter aan onze projecten besteden. Sowieso kan het allemaal veel makkelijk. Tenslotte kan iedereen tegenwoordig heel simpel zelf een automatische incasso maken. Voor het bedrag dat jij wilt, of dat nu 1 of 100 euro per maand is. En als je even een maand niet wilt betalen, zet je ‘m gewoon op pauze. Of misschien wil je op een gegeven moment wel van 10 naar 20 euro gaan, alles kan, je hebt het op deze manier helemaal zelf in de hand en zit nergens aan vast.

Stichting Club Kakatua - NL45 TRIO 0320077306

Project Details

Nodig:
Vaste donateurs
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website