WIJ WILLEN GEEN KAMPIOEN MEER ZIJN! PART II

Dit project is geslaagd!

Nederland is al jaren Europees Kampioen retour sturen. En dat is een schande!

Nederland is al jaren Europees Kampioen retour sturen. En dat is een schande! In sommige branches, zoals schoenen en kleding, loopt dit wel op tot 50%!

Om je een idee te geven: Een grote speler op het gebied van online schoenen-verkoop vertelt in de aflevering over retour zenden van VPRO Tegenlicht dat hij op drukke dagen wel eens 15000 paar schoenen verkoopt (en dus ook inpakt en verzend) terwijl hij al weet dat er binnen tien dagen weer 5000, of zelfs 7500 teruggestuurd worden. Een bizar schadelijke manier van werken voor onze natuur en planeet!

Retour zenden is gratis, dat is idioot en moet zo snel mogelijk stoppen. Het gaat ten koste van onze winkelstraten, kostbare grondstoffen, producten en verpakkingsmateriaal. In veel gevallen is het namelijk goedkoper om retour gestuurde spullen maar gewoon weg te gooien in plaats van opnieuw in te pakken.

Hoe meer aandacht hier voor is, des te beter. En hoe vaker mensen roepen dat dit moet stoppen omdat het belachelijk is, des te sneller het werkelijkheid kan worden. Ondertussen zijn we een jaar verder na onze eerste #WIJWILLENGEENKAMPIOENMEERZIJN! actie. Achter de schermen is er hard gewerkt aan the next level van dit project, het was namelijk een groot succes (het eerste project was vorig jaar binnen één ochtend afgerond) en leverde bovendien een boel producenten op die aan ons kenbaar maakten dat ze met hetzelfde probleem zitten. Dat alles bij elkaar gaf ons het zetje dit uit te werken, het nóg harder van de daken te brullen, en uit te breiden (qua volume en frequentie). En nu is het zover, tijd voor de aftrap!

Zodoende presenteren we jullie vol trots: KOOS, DE TWEEDEKANS DOOS!

In deze doos zitten spullen die teruggestuurd zijn door klanten. Niet omdat ze kapot zijn, maar omdat ze toch liever een andere kleur wilden of ze een krasje op de achterkant bespeurden. Normaal gesproken is de inhoud van deze box 80 euro, nu slechts € 39,95.*

*In dit bedrag zit 11 euro handelings- en verzendkosten inbegrepen, 5 euro gaat naar de lopende projecten van Club Kakatua, en wat over blijft wordt verdeeld onder de meewerkende partners.

Waarom deze doos?


Onze bossen, ecosystemen, dieren en planten hebben het momenteel zwaar. Ieder jaar vraagt Earth Day hier aandacht voor en wij helpen natuurlijk graag mee! 
Daarom vind je in deze box bloemzaad van The Pollinators, speciaal om bijen en andere vrolijke bestuivers van meer voeding te voorzien. Ook niet onbelangrijk: de bloemen staan erg gezellig in je tuin! 
Daarnaast gaat er 5 euro naar Club Kakatua, een non-profit organisatie die wereldwijd projecten lanceert en ondersteunt om de gezondheid van de natuur te verbeteren. 
Verder geven we licht beschadigde MOYU boekjes een tweede kans. Ze zijn niet meer te verkopen voor de volle prijs en weggooien is hartstikke zonde! Er zitten immers grondstoffen, productie, tijd, geld en een berg liefde in. 
Tot slot planten we 3 bomen in samenwerking met onze partner, om de lokale ecosystemen en biodiversiteit te stimuleren. 🌳

* Boekjes met grote beschadigingen worden uiteraard niet geselecteerd voor deze box.

Interesse in de doos van Koos? Wil je weten wat er in zit?! Ga naar de Koos tweedekans doos pagina van Moyu!

Wat zijn de kleine lettertjes?


1. Er zijn dit keer 150 dozen beschikbaar – 'op' betekent dus 'op'. 
2. Retourneren van de inhoud van de doos is niet mogelijk (en dat is vast geen verassing gezien ons hele principiële punt wat we graag maken ;))

DOE MIJ MAAR EEN DOOS VAN KOOS!

---

Meer informatie over Nederland als kampioen Retour zenden?

Tegenlicht. Op Volle Retouren

Extra Tegenlicht Meet Up:Project Details

Nodig:
150 anti-verspilling-strijders die liever gebruiken dan weggooien.
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website