WIJ WILLEN GEEN KAMPIOEN MEER ZIJN!

Dit project is geslaagd!

Nederland is al jaren Europees Kampioen retour sturen. En dat is een schande!

Nederland is al jaren Europees Kampioen retour sturen. En dat is een schande! In sommige branches, zoals schoenen en kleding, loopt dit wel op tot 50%!

Om je een idee te geven: Een grote speler op het gebied van online schoenen-verkoop vertelt in de aflevering over retour zenden van VPRO Tegenlicht dat hij op drukke dagen wel eens 15000 paar schoenen verkoopt (en dus ook inpakt en verzend) terwijl hij al weet dat er binnen tien dagen weer 5000, of zelfs 7500 teruggestuurd worden. Een bizar schadelijke manier van werken voor onze natuur en planeet!

Retour zenden is gratis, dat is idioot en moet zo snel mogelijk stoppen. Het gaat ten koste van onze winkelstraten, kostbare grondstoffen, producten en verpakkingsmateriaal. In veel gevallen is het namelijk goedkoper om retour gestuurde spullen maar gewoon weg te gooien in plaats van opnieuw in te pakken.

Hoe meer aandacht hier voor is, des te beter. En hoe vaker mensen roepen dat dit moet stoppen omdat het belachelijk is, des te sneller het werkelijkheid kan worden. Ondertussen is MOYU druk bezig om hier aandacht voor te vragen. Zij hebben de Tweedekans Box bedacht. Een samenwerking tussen MOYU X RETULP X POLLINATORS & CLUB KAKATUA.

In deze Tweedekans Box zitten spullen die teruggestuurd zijn door klanten. Niet omdat ze kapot zijn, maar omdat ze toch liever een andere kleur wilden of ze een krasje op de achterkant bespeurden. Normaal gesproken is deze box circa 75 euro, nu slechts € 26,95. In dit bedrag zit 11 euro handelings- en verzendkosten, 5 euro gaat naar de lopende projecten van Club Kakatua, en wat over blijft wordt verdeeld onder de meewerkende partners.

Interesse in deze Tweedekans Box? Lees dan hieronder verder!

*** Voor dat je verder leest: Deze campagne en bijbehorende box blijkt een groot succes. De boxen zijn binnen een halve dag uitverkocht. Momenteel zijn wij aan het kijken hoe we dit project en bijbehorende box kunnen continueren en uitbreiden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van dit project en nieuwe tweedekans boxen.

Speciaal voor Earth Day 2021 presenteren we jou de met zorg samengestelde Tweedekans Box. Vol duurzame goodies en positieve impact! Het thema van Earth Day dit jaar is ‘Restore Our Earth’. Met deze box help je de aarde een ongelooflijk groen handje mee! 🌎


Door een MOYU Tweedekans Box aan te schaffen, geef je licht beschadigde maar ongebruikte MOYU boekjes en Retulp Bottles een tweede leven, steun je Club Kakatua, boost je bijen en andere bestuivers met bloemzaad van The Pollinators, red je bomen én help je om maar liefst 3 bomen te planten. 

Met andere woorden: jij maakt de wereld een stukje mooier!
Wat zit er precies in de MOYU Tweedekans Box? 


1 x Tweede Kans Ringband Notitieboek A5 of Premium Notitieboek A5
1 x Tweede Kans Retulp Bottle 
1 x Zakje biologisch bloemzaad van The Pollinators
1 x Set Smart Shopping List (3 stuks)
2 x PILOT Frixion Clicker of Roller Pen* 
1 x Cleaning Cloth
1 x Pen Pal
3 x Boom geplant i.s.m. Trees For Kenya
1 x 5 euro naar Club Kakatua 
* Deze pen bevat speciale (Frixion) inkt. Deze inkt is in combinatie met het steenpapier volledig en vlekkeloos uit te wissen. De inkt van reguliere pennen is niet uitwisbaar!


Let op: je kunt niet zelf uit het design van de boekjes en de flessen kiezen. Dat geldt ook voor de variant van het boekje (ringband of ingebonden), het soort pen en de kleur van de inkt die je ontvangt. Laat je vooral verrassen! 🎉


Is deze Tweedekans Box iets voor jou?
Dit is het ultieme pakket voor iedereen die…
👉 Laagdrempelig kennis wil maken met MOYU en Retulp;
👉 Ook vindt dat gebruiken veel beter is dan weggooien;
👉 Graag een groen steentje bijdraagt aan de wereld. 


Waarom deze box?


Onze bossen, ecosystemen, dieren en planten hebben het momenteel zwaar. Ieder jaar vraagt Earth Day hier aandacht voor en wij helpen natuurlijk graag mee! 
Daarom vind je in deze box bloemzaad van The Pollinators, speciaal om bijen en bestuivers van meer voeding te voorzien. Ook niet onbelangrijk: de bloemen staan erg gezellig in je tuin! 
Daarnaast gaat er 5 euro naar Club Kakatua, een non-profit organisatie die wereldwijd projecten lanceert en ondersteunt om de gezondheid van de natuur te verbeteren. 
Verder geven we licht beschadigde MOYU boekjes en Retulp Bottles een tweede kans. Ze zijn niet meer te verkopen voor de volle prijs en weggooien is hartstikke zonde! Er zitten immers grondstoffen, productie, tijd, geld en een berg liefde in. 
Tot slot planten we 3 bomen in samenwerking met onze partner Trees For Kenya, om de lokale ecosystemen en biodiversiteit te stimuleren. 🌳

Hoe zit het met de beschadigde boekjes?

De Ringband en Premium A5 notitieboekjes hebben lichte beschadigingen* opgelopen. Denk hierbij aan:
Er kunnen krassen op de kaft zitten;
Hoekjes van de kaft zijn een beetje ingedeukt;
Er zit een vouw in de kaft.
De schrijfervaring is exact hetzelfde als bij onze andere artikelen (perfect dus!). Het steenpapier is tot 500 maal te herschrijven. 


* Boekjes met grote beschadigingen worden uiteraard niet geselecteerd voor deze box.

Wat zijn de kleine lettertjes?


1. Er zijn 100 boxen beschikbaar – 'op' betekent dus 'op'. 
2. Retourneren van de inhoud van de box is niet mogelijk. 

---

Meer informatie over Nederland als kampioen Retour zenden?

Tegenlicht. Op Volle Retouren

Extra Tegenlicht Meet Up:

Project Details

Nodig:
100 anti-verspilling-strijders die liever gebruiken dan weggooien.
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website