RUN FOREST RUN!

Dit project is geslaagd!

Wat gaan we doen? 100.000 (honderdduizend!) vierkante meter kale grond vergroenen in Kenia.

RUN FOREST RUN!


CLUB KAKATUA X BOOMERANG X JUSTDIGGIT.

Wat gaan we doen? Binnen één uur ervoor zorgen dat we 100.000 (honderdduizend!) vierkante meter kale grond kunnen gaan vergroenen in Kenia.

Er is een hoop voorbereiding, tijd, liefde, creativiteit en aandacht gegeven om straks op 4 maart, tussen 8 en 9 in de ochtend dit project tot een goed einde te kunnen brengen. De Boomerangers zijn al weken bezig met geldschieters werven die de hardlopers gaan sponsoren. Natuurlijk is het ‘corona’ en dus kunnen we niet en groupe door de straten van onze hoofdstad paraderen... Gelukkig hebben we hiervoor een oplossing gevonden! Middels een ingenieus algoritme en een geavanceerde NASA satelliet kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig bijhouden hoeveel kilometer iedere deelnemer aflegt tijdens dit uurtje*. Op deze manier kan iedere deelnemer voor zich een sprintje trekken, of dat nou in het centrum van Amsterdam is of in die prachtige duinen van Den Haag.

TELL ME MORE

Justdiggit graaft “bunds” in uitgedroogde gebieden in Afrika. Deze bunds vangen regenwater op dat anders over de droge en kale vlaktes zou wegspoelen. In plaats daarvan wordt het regenwater nu in de bund bewaard en zakt het diep in de grond. De zaden die nog in de aarde verborgen zitten, beginnen weer te groeien en zo komt de vegetatie in- en om de bunds terug. Door bunds te graven worden droge gebieden in korte tijd dus weer groen en vruchtbaar!

De bunds worden in het droogte seizoen gegraven, waardoor ze klaarliggen voor het opvangen van regenwater voordat het regenseizoen start. En dan kan het vergroeningsproces beginnen! Samen met hun partner Maasai Wilderness Conservation Trust heeft Justdiggit al 885 ha vergroend in het gebied en zijn er al 116.248 bunds gegraven.

Before / after.

HE HO LET’S GO

4 maart dus. Tussen 8 en 9 in de ochtend. In dat uurtje, op die hopelijk schitterende donderdagochtend gaan de Boomerangers de klus klaren.

Uiteraard hoort hier een rekensom bij, want hoe komen we aan die 100.000 vierkante meter?
Een bund graven kost 5 euro, en één zo’n bund kan tot wel 124 vierkante meter grond vergroenen. Oftewel, we moeten 806 van die bunds af gaan tikken (806,45 om precies te zijn) en daar hebben we 4000 euro voor nodig (4032 en een kwartje, om ook hier weer exact voor de dag te komen).

Even simpel gezegd gaan we gewoon uit van 100.000 vierkante meter voor 4000 euro. Dit bekt lekker, en zo is het voor iedereen helder.

Het rennen laten we aan de Boomerangers over, maar ook als Kaketoe kunnen we een handje helpen. Want ook vanuit je luie stoel kun je alvast letterlijk een duit in het zakje doen door te doneren aan dit project, of iemand een gift card cadeau te doen.

En zet 4 maart, 8 uur in de ochtend alvast in je agenda! Want we gaan jullie live op de hoogte houden van de Boomerangers die alles uit de kast trekken en een uur lang gaan sprinten totdat de verzuring ze over de straten doet kruipen. RUN FOREST RUN!

* Ja oke, we gebruiken gewoon een appie.

Project Details

Nodig:
€ 4032
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website