Project KIDS

Dit project is geslaagd!

Kidsclub & Kaketoe scholen!


Dit project gaat over onze kids. Over onze KIDSCLUB die kinderen aan de hand van maandelijkse challenges laat ervaren kinderen hoe ze met hun gedrag en keuzes kunnen bijdragen aan het welzijn van de planeet.Want: een betere toekomst begint bij wat we onze kinderen leren!

Daarbij krijgen kinderen tegenwoordig steeds meer mee van de problemen die zich voordoen in onze wereld en willen graag bijdragen aan oplossingen. Waar kinderen van nature de drang hebben om de wereld te redden, dringt het gelukkig ook tot steeds meer volwassenen door dat er een fundamentele verandering in ons gedrag en denkwijze nodig is voor ons voortbestaan op deze planeet. Voor zowel kinderen als volwassenen blijft dan vaak de vraag: hoe dan en wat kan ik dan doen? Onze Kidsclub helpt kinderen en hun ouders om op een leuke, laagdrempelige manier aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun leven!

How it started.

De Kaketoe Kidsclub is een initiatief van onze leerkracht en ervaringsdeskundige duurzaam onderwijs Tessa Hoogeland. Met haar klas (groep 6/7/8) werkte zij aan een meerjarig project (De Duurzame Klas). Tessa heeft ervaren hoe het werken aan duurzame uitdagingen in de klas, zoals over kleding, voeding, tiny houses, speelgoed, zwerfafval en planten, bijdraagt aan het duurzaam bewustzijn van kinderen en dat zij op hun beurt het bewustzijn en gedrag van hun omgeving vergroten. Op basis van deze ervaring heeft ze in samenwerking met Club Kakatua de Kaketoe Kidsclub opgezet en het initiatief voor de Pilot Kaketoe School vormgegeven. 

Kaketoe Kidsclub
De Kaketoe Kidsclub is een gratis club voor kinderen in de basisschoolleeftijd die de aarde groener, schoner en mooier willen maken. De maandelijkse challenges worden uitgelegd in een video door onze mascotte Koko. Ook zijn er op de website aanvullende tips, weetjes en puzzels te vinden. De kidsclub geeft kinderen de kans om samen met anderen bij te dragen aan een groenere wereld. Daarnaast ontwikkelen de kinderen hun vaardigheden, kennis en mindset voor een duurzame en gezonde leefstijl.

Maar, dat is niet het enige wat we willen doen!

Kaketoe School
Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken met de Kidsclub, hebben wij een pilot opgezet: Kaketoe School.

In het kort: een Kaketoe School is een school die door middel van maandelijkse challenges schoolbreed aandacht besteedt aan duurzaamheid.


De pilot richt zich op een laagdrempelige en toegankelijke aanpak waarin een ervaringsdeskundige samen met de school aan de slag gaat om duurzaamheid een structurele plek te geven binnen de school op basis van de maandelijkse challenges van de Kaketoe Kidsclub. De aanpak betreft een implementatietraject van een drietal schoolbezoeken waarin de ervaringsdeskundige samen met de leerlingen, leerkrachten en ouders van de school aan de slag gaat met het opzetten van de eerste challenges en het neerzetten van een werkwijze die bij de school past, zodat zij na de begeleidingsperiode de schoolbrede deelname aan de maandelijkse challenges zelfstandig kunnen voortzetten. 

Het programma creëert synergie op het gebied van duurzaamheid in de school. Het programma laat zien dat leren voor duurzaamheid geen doom en gloom hoeft te zijn en laat leerlingen en leerkrachten ervaren hoe leuk het is om te werken aan de toekomst en te zorgen voor de planeet.

Mogelijk gemaakt door team Club Kakatua EN JOU!

Er is een heel team betrokken bij de ontwikkeling, vormgeving en organisatie van de Kidsclub en de uitrol van de Kaketoe scholen. We hebben het over een maandenlang traject en het inzetten van talloze expertises. Van de geboorte van Koko tot aan het uitwerken van het uiteindelijke plan van aanpak voor toekomstige Kaketoe scholen (want uiteindelijk moet íeder kind natuurlijk onderwijs krijgen dat een groene gezonde aarde als hoogste goed heeft). 

Geloof jij net als ons dat een groene toekomst begint bij onze kinderen en vind je de Kidsclub een tof initiatief? Geef dan je support met een donatie. Spread the news en help ons zoveel mogelijk kinderen te bereiken! 

Project Details

Nodig:
25000
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website