Olijfolie van The Green Rebel!

Dit project is geslaagd!

200 flessen olijfolie van de Green Rebel waarvan de opbrengst gaat naar het aanleggen van 15 hectare boslandbouw.

The Green Rebel streeft ernaar de voedingsindustrie van binnenuit opnieuw te definiëren, met de eeuwenoude methode van boslandbouw (agroforestry).

Een op de natuur en proces gebaseerd systeem dat CO2 negatief is, de biodiversiteit vergroot en de weerbaarheid bij extreme weersomstandigheden verbetert. Door bomen en een verscheidenheid aan planten, wijnstokken, bloemen en groenten op verschillende hoogten te planten, wordt het systeem sterker en rijker. Er zijn geen chemicaliën of meststoffen nodig. Net zoals een bos geen externe toevoegingen nodig heeft om te gedijen.


Monocultuur, zelfs biologische monocultuur, is niet regeneratief maar verslechtert het ecosysteem en is bovendien ver verwijderd van hoe de natuur hoort te werken: met behulp van veerkrachtige, diverse onderling verbonden, natuurlijke energiebronnen en zonder dat er veel vervuiling, (kunst) mest, kwetsbaarheid of beheer vereist is.

The Green Rebel, Carlo Steensma: "Sinds ik bewust werd van de wereldwijde problemen waarmee we te maken hebben in onze voedingsindustrie, heb ik mijn carrière als consultant opgegeven om een betekenis vollere weg te bewandelen. Na 2 jaar activisme tegen de voedingsindustrie en honderden mensen bewust te hebben gemaakt van de alternatieven met een aanzienlijke bijdrage, heb ik nu besloten om er mijn levensmissie van te maken om het systeem van binnenuit te veranderen.


Na een succesvolle crowdfundactie hebben we een stuk land ter grootte van 15 hectare aan kunnen kopen wat 2 uurtjes ten zuiden van Barcelona ligt. Het project zal samenwerken met experts in Agroforestry en Permacultuur (regeneratieve en ecologische manieren van landbouw) om een ontwerp te maken dat voldoet aan de behoeften van het lokale klimaat en dat gemakkelijk gerepliceerd kan worden naar andere boeren. Om het ontwerp te kunnen realiseren hebben we nog wat geld nodig.


Bij aankomst op de boerderij troffen we 150 olijfbomen aan die nog geoogst konden worden. In een week tijd hard werken heb ik met mijn vader & vriendin met de hand olijven geplukt en die lokaal om kunnen vormen tot heerlijke en pure olijfolie. Die is nu te verkrijgen voor €10 per flesje, waarmee alle opbrengsten gaan naar het ontwerp van het boslandbouw project. De olijfolie versturen we in samenwerking met Homer.nl. Dit betekent dat de olijfolie niet naar je huis wordt gestuurd maar dat het afgehaald kan worden bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt.

Mocht je olijfolie op zijn, kan je het etiket in je moestuintje leggen en met wat geduld en liefde komen er tomaat- & basilicum plantjes uit. Het flesje staat prachtig als vaas voor zelf geplukte bloemen!

2021 staat hopelijk in het teken van de lancering, waarbij we de experts de benodigde kennis niet alleen met ons willen delen, maar ook met geïnteresseerden. Daarna zijn we klaar voor de aanplanting van ons eerste model-hectare en kan de eerste stap naar transformatie daadwerkelijk gezet worden!

In 10 jaar zou er een natuurlijke harmonie moeten zijn waar de natuur de verschillende 'plagen' in evenwicht brengt met een natuurlijke oplossing. Deze innovatie zit al miljoenen jaren in research & development en het enige dat het nodig heeft is tijd en respect. De boerderij heeft inmiddels zijn winstgevendheid moeten bewijzen en draait op volle toeren. Er is een kleine gemeenschap ontstaan met meerdere lokale medewerkers en internationale vrijwilligers en de eerste evenementen voor het delen van kennis met lokale boeren hebben plaatsgevonden met meerdere initiatieven opgestart door lokale boeren."Rebel je mee? Direct bestellen doe je hier.

Project Details

Nodig:
200 liefhebbers van olijfolie.
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website