Niet met mijn geld!

Dit project is geslaagd!

Onze banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren miljarden in natuurvernietiging!

Club Kakatua X World Animal Protection

“Beste medewerkers, beleidsmakers en CEO’s van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Met deze open brief roepen we u dringend op tot actie. Voor dier, mens en planeet.”

Onze banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren miljarden in natuurvernietiging!


“(…) Toch blijft u miljarden stoppen in doorgefokte plofkippen, wrede huisvestingssystemen en ziekmakende pesticiden. In een systeem dat kostbare natuur ontbost, zoals in de Amazone en Cerrado, voor soja die bestemd is voor veevoer. In een systeem dat dit veevoer van de ene kant naar de andere kant van de wereld sleept, om daar mestoverschotten te veroorzaken die lokale dieren en planten in gevaar brengen. En dat geld is van uw klanten: Nederlandse spaarders, verzekerden en pensioendeelnemers.”


Zonder dat je het weet, investeer jij in grootschalig dierenleed.


Zodra biggetjes in de vee-industrie worden geboren, moeten ze vechten om ruimte. En al snel worden bij de biggen hun krulstaartjes onverdoofd afgeknipt of afgebrand, om te voorkomen dat ze later uit stress of verveling in elkaars staart gaan bijten. Bij kippen is het niet veel beter: de kippen zijn zo doorgefokt dat ze te snel groeien en moeilijk kunnen lopen. Ze hebben vaak kale plekken door stress en leven op een slechte, kale ondergrond met veel ontlasting.

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren met jouw geld in deze industrie: de vee-industrie. Met veel dierenleed tot gevolg, maar ook met enorme gevolgen voor ons klimaat, de biodiversiteit en onze gezondheid.


De financiële sector belegt met jouw geld.

Ze gebruiken hiervoor de premies die jij betaalt aan je verzekeraar en je pensioenfonds en het geld op je spaarrekening. Reken af met dit dierenleed:

onderteken de brief en roep hen op hiermee te stoppen.*


Een kleine moeite, met hopelijk grote veranderingen als gevolg. Al meer dan 90.000 mensen hebben deze brief ondertekend. Doe jij ook mee?

* Na inschrijving krijg je de vraag of je een gratis mondkapje wilt. Wij van Team Club Kakatua raden aan dit alleen te doen als je het kapje daadwerkelijk nodig hebt, en het ook écht gaat gebruiken (dit ivm met de bijkomstige vervuiling van het productieproces & verzending).

Tot slot!


Een eerlijk antwoord op de vraag of jouw bank, verzekeraar of pensioenfonds meehelpt met het vernietigen van onze natuur?

Ga naar de Eerlijke Geldwijzer en onderneem vandaag nog actie door bijvoorbeeld over te stappen naar een bank die het wel goed voor elkaar heeft!

---

Fan van de club en wil je lid worden van Club Kakatua? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Het is gratis (ja, echt waar) en je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.

Project Details

Nodig:
100.000 handtekeningen
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website