124000 vierkante meter grond vergroenen in Kenia!

Dit project is geslaagd!

We gaan 1000 bunds financieren en op die manier de aarde weer een beetje groener maken i.s.m. Just Diggit.

Club Kakatua gaat voor het financieren van 1000 bunds voor partner Just Diggit! Een enkele bund kost 3,30 euro om te realiseren, dus 3 bunds voor 9,90 euro.

*Nog een kleine voetnoot van Team Club Kakatua: in het geval van een gift card werken wij met een minimum bedrag van 10 euro. Geen zorgen, dat duppie dat overblijft als je voor 9,90 euro (3 bunds) gaat komt natuurlijk ook goed terecht!

Hieronder wat meer informatie over het project:

Example of bunds

Help ons de aarde weer afkoelen!


Justdiggit graaft “bunds” in uitgedroogde gebieden in Afrika. Deze bunds vangen regenwater op dat anders over de droge en kale vlaktes zou wegspoelen. In plaats daarvan wordt het regenwater nu in de bund bewaard en zakt het diep in de grond. De zaden die nog in de aarde verborgen zitten, beginnen weer te groeien en zo komt de vegetatie in- en om de bunds terug. Door bunds te graven worden droge gebieden in korte tijd dus weer groen en vruchtbaar!

Ook jij kunt investeren in een stukje groen; door je eigen bunds te kopen! Bunds kosten €3,30 per stuk. Dat betekent drie bunds voor maar 9,90 euro! 3 bunds kunnen tot 372 m2 land vergroenen en jaarlijks meer dan 30.000 liter water opslaan. In totaal gaat Club Kakatua investeren in 1000 bunds. Daarmee brengen zij dus enorm veel natuur terug!

before / after.

Vergroenen in Kuku


De bunds worden gegraven in Kuku, Kenia, thuisbasis van de Maasai. Deze gemeenschap is afhankelijk van het land als bron van voedsel en inkomsten. Vroeger was de lokale Maasai bevolking nomadisch en trokken zij van gebied naar gebied. Tegenwoordig blijven ze veelal op één plek, met overbegrazing als gevolg. Hierdoor en vanwege het snel veranderende klimaat zijn meerdere gebieden in hun directe leefomgeving gedegradeerd en daarom moeilijk bewoonbaar geworden. Dit heeft niet alleen effect op de Maasai zelf, maar ook op de vele wilde dieren die in dit gebied leven. Door bunds te graven, brengen de Maasai het groen weer terug. En dat niet alleen: het project zorgt ook voor werkgelegenheid en extra inkomsten!

De bunds worden in het droogte seizoen gegraven, waardoor ze klaarliggen voor het opvangen van regenwater voordat het regenseizoen start. En dan kan het vergroeningsproces beginnen! Samen met hun partner Maasai Wilderness Conservation Trust heeft Justdiggit al 885 ha vergroend in het gebied en zijn er al 116.248 bunds gegraven.

Aerial view of bunds

Help jij mee Kenia weer wat groener te maken?

Namens Club Kakatua & Just Diggit: Dank je wel!

Project Details

Nodig:
€3.300
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website