Don't step on my kaketoes!

Dit project is geslaagd!

En de winst die met deze sokken wordt gemaakt, gaat terug naar Healthy Seas Initiatief! En zo is de cirkel mooi rond, zoals het hoort!

CLUB KAKATUA X HEALTHY SEAS SOCKS

Wanneer Club Kakatua en Healthy Seas Socks de koppen bij elkaar steken dan komt daar deze parel van een sok uit! De eerste limited edition Healthy Seas Socks met de vrolijke Club Kakatua kleuren roze en groen. De opbrengst van de eerste 100 paar verkochte sokken wordt door Healthy Seas Socks en Club Kakatua gedoneerd aan het Healthy Seas initiatief!

Allereerst moeten we natuurlijk opschrijven dat dit geen standaard merchandising is. Zoals jullie weten proberen wij de daad bij het woord te voegen, en zodoende moet dus ook de werkwijze van Club Kakatua zelf goed zijn voor de gezondheid van onze planeet. Hoe doen we dat? Door deze samenwerking met Healthy Seas Socks aan te gaan.

Hoe dat in zijn werk gaat?

Stap 1: Het Healthy Seas Initiatief haalt wereldwijd Ghost nets uit de oceaan. Dit zijn visnetten, verloren of gedumpt door de visserij. Deze netten veroorzaken ongelofelijk veel schade. Niet alleen vissen, maar bijvoorbeeld ook zeeschildpadden raken verstrikt. En dat gebeurt helaas keer op keer omdat de netten niet zomaar verdwijnen. Het verwijderen van deze netten is dus een ontzettend goede zaak.

Stap 2: Van de opgedoken Ghost nets maakt men vervolgens geregenereerd ECONYL® nylon. Oftewel; de visnetten worden van afval tot een waardevol materiaal getransformeerd.

Stap 3: Dit nylon is één van de hoofdbestanddelen van de Club Kakatua sok (samen met GOTS biologisch katoen). En de winst die met deze sokken wordt gemaakt, gaat terug naar Healthy Seas Initiatief! En zo is de cirkel mooi rond, zoals het hoort!

Dus, niets dan goede redenen om niet alleen je voeten een groot plezier te doen maar om vooral ook dit project en het Healthy Seas Initiatief te ondersteunen.  

We beginnen met honderd paar sokken, voor de fans en liefhebbers van schone oceanen. De sokken zijn verkrijgbaar in twee maten (36/40 - 41/46).

Onze partner Healthy Seas Socks regelt de verkoop van de sokken, dus schrik niet als je doorverwezen wordt naar hun webshop! Dat is geheel de bedoeling, we zijn immers partners.

DOE MIJ MAAR ZO’N PRACHTIG PAAR SOKKEN!

PS: En mocht je de sokken in huis halen, laat dan vooral even zien hoe ze je staan! Wat betreft socials kun je ons hier vinden.

Project Details

Nodig:
Helden op sokken
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website