Wat wij met 12,968181882 euro doen.

Een kleine stichting als Club Kakatua, nog geen drie jaar oud, gerund door een klein team met hart voor de zaak en de absolute focus op tastbare projecten. Wat zouden wij met 1000 donateurs voor elkaar kunnen krijgen?

Nét geen 13 euro. Dat is het bedrag dat onze vaste donateurs gemiddeld overmaken via een maandelijkse overboeking die ze zelf ingesteld hebben. Wij zijn uiteraard dolblij met iedere vaste donateur die we hebben, maar dat neemt niet weg dat we er méér willen. Meer zielen, meer vreugd geldt voor iedere club, maar zeker voor Club Kakatua.

Hoe zit dat?

Voor de mensen die het niet weten: je kunt bij Club Kakatua op twee manieren doneren. Per project, waarbij je specifiek een project uitkiest waar je eenmalig geld aan wilt geven. Of door middel van een zelf ingestelde maandelijkse overboeking, rechtstreeks naar onze Triodos rekening. Bij deze laatste manier van doneren verdelen wij het bedrag over de actuele projecten die geld nodig hebben. Het bedrag staat niet vast, dit kan iedere donateur zelf instellen (en per maand veranderen). Gemiddeld maken onze vaste donateurs dus 13 euro per maand over.

Wat wij doen met die 13 euro?

Zoals gezegd, dit verdelen we over de actuele projecten die geld nodig hebben. Op dit moment - februari 2023 - zijn dat Make Africa Green Again, Trash Barriers, Plastic Cup en de Club Kakatua Pot (waarmee we de operationele kosten voor 2023 willen dekken). Vier projecten in totaal, dus verdelen we die 13 euro in vieren en dan kom je op 3 euro en 25 cent.

We moeten dit echter niet alleen numeriek uitrekenen, maar ook vertalen naar tastbare resultaten (dat is immers waar we voor staan).

Voor iedere maandelijkse donatie van onze vaste donateurs planten we 3,25 bomen, ruimen we 3,25 kilo plastic op, gaat er 3,25 euro naar het behoud en onderhoud van onze Trash Barriers en ondersteunt de laatste 3,25 euro de Club Kakatua pot waarmee we de stichting onderhouden. En zodra dat laatste potje gevuld is voor het jaar, halen we deze uit de verdeling.

Wat zouden wij met 1000 donateurs kunnen bereiken?

Een bescheiden stichting als Club Kakatua, nog geen drie jaar oud, gerund door een klein team met hart voor de zaak en de absolute focus op tastbare projecten. Wat zouden wij met 1000 donateurs voor elkaar kunnen krijgen?

We zouden ruim 3000 bomen per maand kunnen planten en evenzoveel kilo’s plastic uit de oceanen en van de stranden kunnen plukken. We zouden niet alleen onze Trash Barriers kunnen onderhouden maar er ook nog eens ieder kwartaal eentje bij kunnen bouwen. En het geld dat nodig is voor het runnen van Club Kakatua, zou veel sneller bij elkaar gespaard zijn, waardoor we al snel bijna 4500 bomen per maand zouden kunnen planten!

Dat zijn meer dan vijftig duizend bomen per jaar!

Dus…

Doe jij mee?