Tip van de redactie: Het water komt.

Het is een noodkreet. Een waarschuwing voor alle landgenoten.

Het water komt

Tekst: Redactie Club Kakatua
Leestijd: 2 minuten
Gepubliceerd: 28 januari 2021

Tip van de redactie, uit de (voor digitale begrippen) oude doos: Het water komt, geschreven door Rutger Bregman. Het pamflet wordt ook voorgelezen door de auteur, te beluisteren via Spotify.

Het is een noodkreet. Een waarschuwing voor alle landgenoten.

Johan van Veen

“De zeespiegel stijgt. Als we niets doen, kan de Watersnoodramp van 1953 zich herhalen. Tenzij we de strijd met het water aangaan. Als er nu één verhaal verteld moet worden, dan is dat het verhaal van Johan van Veen. Vader van het Deltaplan. Dat verhaal laat zien: we kunnen de strijd tegen het water opnieuw winnen.”

We kunnen iedereen aanraden dit verhaal te lezen of beluisteren. Mocht je nog niet overtuigd zijn, bekijk dan hieronder het interview in de Wereld Draait Door (2020). En let dan ook vooral op de toon van Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van dienst, die het voorbeeld is (of speelt) van het gegeven dat we de poblematiek met z'n allen nog lang niet serieus genoeg nemen. We kunnen dit globale probleem nu eenmaal niet weglachen, of negeren totdat het uit zichzelf verdwijnt. Gelukkig weet Rutger Bregman dat ook, vandaar deze tip van de redactie: Het water komt (spotify).

Lid worden van de club? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je maandelijks op de hoogte van onze projecten, achtergronden, evenementen en acties.

Foto van Johan van Veen: Hans Middendorp

Link: Spotify (De Correspondent) / Youtube (BNNVARA).