Rotterdamse Resoluties

Dit project is geslaagd!

Een betere wereld begint bij jezelf! Iedereen is welkom om mee te doen en een duurzame uitdaging aan te gaan.

Een betere wereld begint bij jezelf! Rotterdamse Resoluties spoort mensen aan om de daad bij het groene woord te voegen.

Tot eind januari kunnen mensen zich inschrijven en meedoen met een resolutie! Vervolgens helpt de community van Rotterdamse Resoluties jou om jouw doelen te halen! En wie weet blijft het niet bij drie maanden, maar laat je je goede voornemens nooit meer los.

Doe jij mee? Het is goed voor jou, goed voor onze planeet, en als bonus inspireer je anderen om ook de schouders onder een groenere wereld te zetten! Drie maanden de fiets en het OV pakken? Vegetariër worden? Plastic hero? Je eigen voedsel verbouwen? Het kan allemaal!

Oja! En ook als je geen Rotterdammer bent kun je natuurlijk gewoon meedoen.

                                           

Idealen hebben is één, ze waarmaken is twee.

Het is niet altijd even gemakkelijk om je goede voornemens vol te houden. Daarom houden we het klein en maken we het publiekelijk. En bovenal, daarom doen we het samen. Dat noemen we collectieve actie: samen maken we van vele druppels op een gloeiende plaat, één groene golf. We beginnen met een challenge voor een afgebakende periode, met als doel dat het constante gedragsverandering tot stand brengt. Je kan je daarom aansluiten bij deze resoluties:


“Ik koop drie maanden lang helemaal niks nieuws!”

“Ik ga een jaar lang zo veel mogelijk plastic zwerfafval van straat halen”

“Ik laat 30 dagen lang de auto staan”

“Ik ga mijn eigen eten verbouwen en (re)connecten met de natuur!”

“Ik eet drie maanden lang maximaal twee keer per week vlees”

"Heb je zelf al een persoonlijke missie of wil je daar mee aan de slag? Het helpt om die missie helder te formuleren en op te nemen of op te schrijven. Daarnaast is het goed om je resolutie publiekelijk te maken, haalbare doelen te stellen én bovenal het samen te doen.

Heb je nog een laatste motivatie nodig, dan kan je gebruik maken van onze Resolution Room. Daar leg je je resolutie vast voor je toekomstige zelf. In 2025 ontvang je dan je bericht van je jongere zelf in je mailbox. En tegen wie ben altijd 100% eerlijk? Juist. Tegen jezelf.

Tot slot, maar misschien wel het belangrijkst: onthoud dat het niet uitmaakt waar je begint en dat elke stap goed is.  Het is zelfs zo dat het voor iedereen anders is welke stap het beste is. Dus wanneer je begint, zorg er vooral voor dat je haalbare doelen stelt. Voor de één is dat een andere baan, voor de ander een dieetverandering. Voor de een een nieuwe auto, voor de ander het repareren van je spullen. Maar denk eraan dat dagelijks iets kleins doen waarvan je denkt dat het geen verschil maakt, een grote kracht is. En als we dat allemaal doen, dan maken we samen het verschil voor een mooie toekomst.

Dus, wat ga jij doen?

  • Dit keer geen streven. Achteraf gaan we op een rijtje zetten wat de resultaten van dit project zijn.
  • De progressie balk staat representatef voor het aftellen naar de daadwerkelijk start van het project.

Project Details

Nodig:
Helden die de daad bij het groene woord willen voegen!
Voortgang:
Meer informatie?
Bezoek de website