Duurzame Sint, les 7: Hoe vonden we het?

Duur:
Duur: max. 30 minuten.

Is er misschien ook iets dat je gedaan hebt tijdens het Sintfeest, dat je mee kunt nemen voor de rest van het jaar in je klas?

Week 6 Les 7: Hoe vonden we het?


Lesfase: reflecteren.

Het Sinterklaasfeest zit er op. Jullie hebben dat dit jaar op een duurzamere manier gedaan, yes! Super knap en goed bezig! Het was vast heel gezellig. Geef kinderen in deze les de gelegenheid om te reflecteren op het duurzame Sintfeest. Je kunt een tabel maken in Word met de onderdelen van jullie Sintfeest waarop ze vervolgens kunnen reflecteren (zie foto). Je kunt ook een andere vorm kiezen om te reflecteren. Ik zou wel gaan voor iets dat ze op papier maken, zodat alle leerlingen ieder onderdeel evalueren voor zichzelf. Ook kun je het op deze manier gemakkelijk delen met je team en de ouders! Niet vergeten😊. Zo worden steeds meer mensen duurzaam bewust en wordt groen denken het nieuwe normaal!

Als alle kinderen de reflectie hebben gemaakt, kun je het in tweetallen of in groepjes laten bespreken. Je kunt ook een paar kinderen vragen om klassikaal te delen wat ze hebben opgeschreven.


Extra.


Is er misschien ook iets dat je gedaan hebt tijdens het Sintfeest, dat je mee kunt nemen voor de rest van het jaar in je klas?
Zijn er kinderen die thuis ook een duurzamer Sintfeest hebben gehouden, zo ja, hoe?

Spread the word & keep up the good work!

Hopelijk doen jij en je klas/school weer mee bij het volgende project.

Groene groet,


Tessa