Duurzame Sint, Intro.

Duur:
3 weeks traject.

We moeten ons consumeergedrag drastisch veranderen en kunnen het ons niet veroorloven onze fouten voor te leven aan de nieuwe generatie!

Project: duurzamer Sinterklaasfeest.

Wat tof dat je hebt geklikt op het project voor een duurzamer Sinterklaasfeest! Laten we daar samen voor gaan, want het moet anders en het moet nu!

Jaar in jaar uit kopen we voor miljoenen euro's plastic troep voor onze kinderen, dat in fabrieken aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt en met olietankers hiernaartoe wordt gescheept. Alleen al bij het produceren en verschepen van al deze spullen komt ongelofelijk veel vervuiling kijken. En vervolgens is dat speelgoed kapot als het twee keer valt of kijken kinderen er na een week of twee al niet meer naar om en is er wel weer iets nieuws dat ze móeten hebben.

We moeten ons consumeergedrag drastisch veranderen en kunnen het ons niet veroorloven onze fouten voor te leven aan de nieuwe generatie!

Als je het  IPCC rapport van augustus 2021 er op naleest, wordt de 1,5 graad opwarming dan al in 2030 bereikt. Met alle gevolgen van dien! Nu heeft het geen zin verandering op te leggen bij de kinderen en dus moeten we toewerken naar bewustwording waaruit ze zelf de juiste conclusies kunnen trekken. Met deze lessenserie kun je in drie weken samen met je klas stap voor stap toewerken naar het ontwerpen van een groener Sinterklaasfeest. De lessenserie is geschreven voor de midden- en bovenbouw.

Tip: Lees voor dat je begint nog even mijn artikel: 'Het begin – de sleutel voor duurzaam succes.’

Zin om mee te doen? De opbouw van het project is als volgt:


Week 1 (1 t/m 5 november):
- Les 1: Hoeveel speelgoed hebben wij?
- Les 2: Wat is het probleem?

Week 2 (8 t/m 12 november):
- Les 3: Welke invloed hebben onze spullen op de planeet?
- Les 4: Een leven zonder speelgoed?

Week 3 (15 t/m 19 november):
- Les 5: Een fijne Sint, voor de planeet...
- Les 6: ...en ieder kind!

Week 4 en 5 (22 november t/m 3 december):

voorbereidingen (hogere groepen lootjes trekken en surprises maken) en het Sinterklaasfeest.

Week 6 (6 december).

Les 7: Korte reflectieles.

Have fun! En laat ons vooral even weten hoe het bij jou in de klas of op school gaat.

Succes!

Tessa,

Team Club Kakatua