Club Kakatua X Healthy Seas Socks

CLUB KAKATUA X HEALTHY SEAS SOCKS

Wanneer Club Kakatua en Healthy Seas Socks de koppen bij elkaar steken dan komt daar deze parel van een sok uit! De eerste limited edition Healthy Seas Socks met de vrolijke Club Kakatua kleuren roze en groen. De winst van de verkochte sokken wordt door Healthy Seas Socks en Club Kakatua gedoneerd aan het Healthy Seas initiatief!

Allereerst moeten we natuurlijk opschrijven dat dit geen standaard merchandising is. Zoals jullie weten proberen wij de daad bij het woord te voegen, en zodoende moet dus ook de werkwijze van Club Kakatua zelf goed zijn voor de gezondheid van onze planeet. Hoe doen we dat? Door deze samenwerking met Healthy Seas Socks aan te gaan.

Hoe dat in zijn werk gaat?

Stap 1: Het Healthy Seas Initiatief haalt wereldwijd Ghost nets uit de oceaan. Dit zijn visnetten, verloren of gedumpt door de visserij. Deze netten veroorzaken ongelofelijk veel schade. Niet alleen vissen, maar bijvoorbeeld ook zeeschildpadden raken verstrikt. En dat gebeurt helaas keer op keer omdat de netten niet zomaar verdwijnen. Het verwijderen van deze netten is dus een ontzettend goede zaak.

Stap 2: Van de opgedoken Ghost nets maakt men vervolgens geregenereerd ECONYL® nylon. Oftewel; de visnetten worden van afval tot een waardevol materiaal getransformeerd.

Stap 3: Dit nylon is één van de hoofdbestanddelen van de Club Kakatua sok (samen met GOTS biologisch katoen). En de winst die met deze sokken wordt gemaakt, gaat terug naar Healthy Seas Initiatief! En zo is de cirkel mooi rond, zoals het hoort!

DOE MIJ MAAR ZO’N PRACHTIG PAAR SOKKEN!*

*Door op bovenstaande link te klikken ga je automatisch naar de juiste pagina van de webshop van Healthy Seas Socks. Zij regelen het afrekenen en het verzenden van de sokken.